Στην τελική ευθεία η απόφαση για το ωράριο εργασίας των μελισσοκόμων στο δάσος - e-Melissokomos.gr : Μελισσοκομικά και Αγροτικά Νέα για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους

Breaking

Header Ads Widget

1231
634-2

Τρίτη

Στην τελική ευθεία η απόφαση για το ωράριο εργασίας των μελισσοκόμων στο δάσος



Εντός των ημερών αναμένεται η νέα απόφαση για την παρουσία των μελισσοκόμων μέσα στο δάσος κατά τη θερινή περίοδο. Μετά από δημόσια διαβούλευση με στελέχη της πολιτικής προστασίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, αναμένεται απόφαση εντός των ημερών. Αυτή η απόφαση, θα ορίζει τον τρόπο παρουσίας των εργαζομένων του τομέα της μελισσοκομίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, μέσα στο δάσος.

Όπως είναι γνωστό, η περσινή απαγόρευση των μελισσοκόμων δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό και στη διαχείριση των μελισσών. Με τα νέα δεδομένα προβλέπεται αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου προς όφελος των μελισσοκόμων, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιές. Δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους μελισσοκόμους σε όλες τις περιοχές. Με δείκτη επικινδυνότητας 1 και 2, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν το συμβατικό καπνιστήρι μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι, δηλαδή στο καθεστώς που ίσχυε εδώ και 20 χρόνια. Με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5, θα υπάρχει η δυνατότητα μετακίνησης στους χώρους εργασίας χωρίς όμως τη χρήση καπνισμού.

Με δείκτη επικινδυνότητας 1, 2 και 3 και για όλο το εικοσιτετράωρο, οι μελισσοκόμοι θα μπορούν να δουλέψουν ακόμη και με ηλεκτρικό καπνιστήρι ατμού αντί του συμβατικού. Τέλος, η ομοσπονδία απευθύνει έκκληση προς όλους τους μελισσοκόμους να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους και να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να μη δημιουργήσουν προβλήματα ανάφλεξης εστιών και «σε κάθε περίπτωση πυρκαγιών, καθώς κάτι τέτοιο θα στιγματίσει τον κλάδο της μελισσοκομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου