DIY έξι μάσκες προσώπου με βάση το μέλι για υπέροχο δέρμα


Μερικές μάσκες προσώπου με βάση το μέλι που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να... λάμψει!

Πολλές φορές η καθημερινότητα ταλαιπωρεί και φθείρει την επιδερμίδα μας, με αποτέλεσμα να νιώθουμε λίγο περίεργα το δέρμα του προσώπου μας. Μάλιστα το καλοκαίρι πολλές φορές το πρόβλημα επιδεινώνεται λόγω της έντονης ηλιοφάνειας και της έντονης εφίδρωσης, πράγματα που δυστυχώς είναι αναπόφευκτα κατά την πιο ζεστή εποχή του χρόνου.

Μάλιστα, παρατηρείται συχνά η τάση να μην υπάρχει χρόνος για περιποίηση του προσώπου, όπως τουλάχιστον θα ήταν συνετό να συμβαίνει για όποιον και όποια θέλει να έχει ένα πρόσωπο γεμάτο λάμψη, φρεσκάδα και ενυδάτωση. Γι’ αυτό τον λόγο εμείς βρήκαμε και σού παρουσιάζουμε παρακάτω όχι μία, όχι δύο αλλά πέντε μάσκες προσώπου με βάση το μέλι και υλικά που μπορείς εύκολα να βρεις στο ψυγείο σου, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αφυδάτωση, την ακμή και άλλα πολλά «βάσανα» που μπορεί να αντιμετωπίζει η επιδερμίδα του προσώπου σου!

Ακμή

Ανακάτεψε λίγο μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια μπορείς να το απλώσεις στο πρόσωπό σου και να το αφήσεις για περίπου 10-15 λεπτά. Τέλος, το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

  
2. Σημάδια προσώπου

Για την αντιμετώπιση διάφορων σημαδιών προσώπου μπορείς να ανακατέψεις το μέλι σου με τον χυμό ενός λεμονιού. Στη συνέχεια μπορείς να το απλώσεις στο πρόσωπό σου και να το αφήσεις για περίπου 10-15 λεπτά. Τέλος, το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

Για λάμψη

Για να δώσεις λίγη λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό σου μπορείς να ανακατέψεις το μέλι σου με λίγη aloe vera. Στη συνέχεια μπορείς να το απλώσεις στο πρόσωπό σου και να το αφήσεις για περίπου 10-15 λεπτά. Τέλος, το ξεβγάζεις με χλιαρό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.

 
4. Για λάμψη vol 2

Ένας εναλλακτικός τρόπος να δώσεις λίγη λάμψη και φρεσκάδα στο πρόσωπό σου είναι να ανακατέψεις το μέλι με λίγο γιαούρτι αντί για aloe vera και να ακολουθήσεις τα ίδια βήματα αφήνοντας το μείγμα περίπου 15 λεπτά στο πρόσωπό σου, πριν το ξεβγάλεις με χλιαρό νερό.

Για ξηρό δέρμα

Αν θέλεις να ενυδατώσεις το ξηρό σου δέρμα μπορείς να «επιστρατεύσεις» το βαρύ πυροβολικό της φύσης που δεν είναι άλλο από το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα στο πρόσωπό σου για ένα τέταρτο περίπου, πριν ξεβγάλεις με χλιαρό νερό και το καθαριστικό προσώπου σου. Είναι σημαντικό να μην αμελήσεις τη χρήση του συνηθισμένου καθαριστικού σου, γιατί το ελαιόλαδο δεν θα φύγει από την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να την ταλαιπωρήσει περισσότερο.

6. Για τα μαύρα στίγματα

Αν και υπάρχουν πολλές μάσκες στην αγορά για τα μαύρα στίγματα, σε περίπτωση που θέλεις κάτι 100% φυσικό, μπορείς να ανακτέψεις μέλι με λίγη κανέλα. Στη συνέχεια θα εφαρμόσεις το μείγμα στην επιδερμίδα σου για 10-15 λεπτά και στο τέλος θα το ξεπλύνεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μάσκες είναι κάτι επιπρόσθετο που θα βοηθήσουν την επιδερμίδα σου σε συνδυασμό με την καθημερινή ρουτίνα που έχεις ήδη φτιάξει και προσαρμόσει στις ανάγκες του δέρματός σου.

Πηγή neolaia.gr
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال