Ποια είναι τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της κατανάλωσης γύρης ;

 


Το μέλι, ο βασιλικός πολτός, το ψωμί της μέλισσας, ακόμη και το δηλητήριο της μέλισσας είναι παράγωγα της μέλισσας που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρχαία συστήματα ιατρικής σε όλο τον κόσμο. Η γύρη των μελισσών είναι ένα άλλο υποπροϊόν της μέλισσας που χρησιμοποιείται ιστορικά για τη θεραπεία μιας σειράς παθήσεων, την ενίσχυση των επιπέδων ενέργειας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στο στρες.

Τι είναι η γύρη των μελισσών;

Η γύρη των μελισσών είναι ένα βρώσιμο υποπροϊόν των μελισσών που συλλέγεται από τις κυψέλες τους. Η δημιουργία του ξεκινά όταν οι μέλισσες τρέφονται με το νέκταρ των λουλουδιών. Οι τρίχες των ποδιών των μελισσών μαζεύουν τη γύρη των λουλουδιών κατά τη διάρκεια της τροφοδοσίας. Σε συνδυασμό με το νέκταρ λουλουδιών, το σάλιο της μέλισσας και το κερί κηρήθρας από την κυψέλη, το προκύπτον μείγμα γύρης μελισσών πέφτει τελικά από τα πόδια των μελισσών και συσσωρεύεται κατά μήκος των άκρων της κυψέλης.

Οι σύγχρονες κυψέλες περιέχουν παγίδες γύρης που επιτρέπουν στους μελισσοκόμους να συλλέγουν τη γύρη των μελισσών καθώς οι μέλισσες εισέρχονται ξανά στις κυψέλες τους. Πολλοί μελισσοκόμοι συλλέγουν τη γύρη μελισσών για εταιρείες που παρασκευάζουν τα συμπληρώματα γύρης μελισσών που βρίσκονται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, ορισμένοι μελισσοκόμοι πωλούν τη γύρη μελισσών σε τοπικό επίπεδο προτού υποβληθεί σε επεξεργασία - συνήθως μέσω μιας διαδικασίας ξήρανσης που διατηρεί τη διάρκεια ζωής της.


Τα οφέλη για την υγεία της γύρης μελισσών

Είστε περίεργοι για τη φαρμακευτική αξία της γύρης των μελισσών; Ακολουθούν τα κύρια οφέλη της γύρης των μελισσών σύμφωνα με τη σημερινή επιστημονική βιβλιογραφία:

Σας βοηθά να καταπολεμήσετε το άγχος

Η γύρη των μελισσών έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη φυσική ομοιόσταση κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων υψηλού στρες και ενισχύει την αθλητική απόδοση.[2] Είτε προπονείστε για ένα αθλητικό γεγονός είτε αντιμετωπίζετε μια εργασία υψηλού στρες, η γύρη μελισσών θα μπορούσε να σας εμποδίσει να έχετε μια χρόνια απόκριση «πάλη ή φυγή».

Μειώνει της Φλεγμονές

Ορισμένες χημικές ουσίες φυτών, λιπαρά οξέα και άλλες ενώσεις στη γύρη των μελισσών συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής. Μια μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι η γύρη μελισσών μείωσε τη φλεγμονή σε περιπτώσεις οιδήματος έως και 75 τοις εκατό.

Θα μπορούσε να βελτιώσει τα συμπτώματα της αλλεργίας

Η γύρη μελισσών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ορισμένων τύπων αλλεργιών αναστέλλοντας την απελευθέρωση ισταμίνης ως απόκριση στα αλλεργιογόνα. Προάγοντας την ομοιόσταση και ρυθμίζοντας την απόκριση του ανοσοποιητικού σας συστήματος με αυτόν τον τρόπο, η γύρη μελισσών θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αντιισταμινικό της φύσης.

Βοηθά στην πρόληψη της διεύρυνσης του προστάτη

Η έρευνα για τη γύρη των μελισσών για τη μείωση και την πρόληψη της διεύρυνσης του προστάτη στους άνδρες είναι ελάχιστη. Ωστόσο, μελέτες σε ανθρώπους για τη γύρη των λουλουδιών αποκαλύπτουν ότι η ουσία μειώνει αποτελεσματικά τα συμπτώματα της διόγκωσης του προστάτη. Δεδομένου ότι η γύρη των λουλουδιών βρίσκεται στη γύρη των μελισσών, είναι πιθανό η γύρη των μελισσών να έχει παρόμοια αποτελέσματα ή δυνητικά προληπτικά αποτελέσματα στην υγεία του προστάτη.

Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή σας υγεία

Σε μια μελέτη σε ζώα, η γύρη των μελισσών αποδείχθηκε ότι προλαμβάνει τα καρδιακά επεισόδια με τις αντιοξειδωτικές της δραστηριότητες.Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις ικανές να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν βλάβες στα κύτταρα και στο DNA όταν δεν ελέγχονται. Το σώμα παράγει αντιοξειδωτικά φυσικά. Ωστόσο, αυτή η παραγωγή μειώνεται με την ηλικία και η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες παίζει ρόλο στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων. Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, οι πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της γύρης της μέλισσας θα μπορούσαν να προάγουν την καλύτερη υγεία της καρδιάς.


Πώς τρώγεται η γύρη των μελισσών;

Η γύρη μελισσών μπορεί να καταναλωθεί σε ακατέργαστη μορφή κόκκων ή να ληφθεί ως χάπι όπως άλλα φυσικά συμπληρώματα. Η περισσότερη γύρη μελισσών που βρίσκεται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής έχει αποξηρανθεί, γεγονός που της δίνει μια πιο σκληρή υφή. Η γύρη των μελισσών έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με μια απόχρωση πικρίας. Όπως το μέλι, αναμειγνύεται εύκολα με άλλες γεύσεις. Μπορείτε να πασπαλίσετε τη γύρη σε ένα smoothie ή να το συνδυάσετε με μέλι και να το προσθέσετε σε ζεστό τσάι. Αλείψτε φρέσκια γύρη μελισσών σε τοστ με φυστικοβούτυρο ή ρίξτε μερικούς κόκκους σε μια σαλάτα.Εάν χρησιμοποιείτε συμπλήρωμα γύρης μελισσών, φροντίστε να τηρείτε τη συνιστώμενη δόση που αναγράφεται στην ετικέτα της συσκευασίας. Μια τυπική ημερήσια δόση μπορεί να κυμαίνεται από μια πρέζα έως μισή κουταλιά της σούπας κόκκους ή σκόνης γύρης μελισσών.

Παρενέργειες και κίνδυνοι από την κατανάλωση γύρης μελισσών

Με ορισμένες εξαιρέσεις, η γύρη των μελισσών είναι ασφαλής για κατανάλωση, ακόμη και σε ακατέργαστη μορφή κόκκων πριν από την επεξεργασία. Είναι σημαντικό να λαμβάνετε προφυλάξεις όταν πρόκειται για προϊόντα μελισσών λόγω της πιθανότητας εμφάνισης αλλεργιών. Οι έγκυες γυναίκες, τα άτομα αλλεργικά στις μέλισσες και τα άτομα αλλεργικά στη γύρη πρέπει να αποφεύγουν τη γύρη μελισσών.

Εάν έχετε αλλεργική αντίδραση στη γύρη των μελισσών, τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν ευρέως. Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν οίδημα, κνησμό, βήχα και δύσπνοια. Για να είστε ασφαλείς, ξεκινήστε με λίγη ποσότητα γύρης μελισσών την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια, φροντίστε να σταματήσετε να τρώτε γύρη μελισσών. Δεδομένου ότι τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της γύρης μελισσών σε υψηλότερες δόσεις δεν έχουν μελετηθεί, διατηρήστε την κατανάλωσή σας κάτω από μια κουταλιά της σούπας γύρη μελισσών την ημέρα.

Η γύρη των μελισσών ως συμπλήρωμα υγείας

Οι επιπτώσεις της γύρης των μελισσών στην ανθρώπινη υγεία εξακολουθούν να μελετώνται. Τα μέχρι στιγμής ευρήματα δείχνουν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν δίκιο να χρησιμοποιούσαν τη γύρη των μελισσών για τη βελτίωση των φλεγμονωδών καταστάσεων, την προστασία της υγείας του προστάτη, την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς και τη μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών. Υπάρχει πάντα κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης στη γύρη των μελισσών, γι' αυτό θα πρέπει να την αντιμετωπίζετε με προφύλαξη αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ.

https://scitechdaily.com

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال