Θέλω να ασχοληθώ με την μελισσοκομία και δεν ξέρω από πού να αρχίσω.

 Την Άνοιξη (συνήθως) πραγματοποιούνται  μαθήματα μελισσοκομίας σε αρχάριους ή νέους μελισσοκόμους που  σκοπό έχουν να τους εξοικειώσουν με τις μέλισσες. Το πρώτο σας λοιπόν βήμα είναι να παρακολουθήσετε ένα τέτοιο σεμινάριο. Εκεί θα σας δοθούν αρκετές οδηγίες από πού και πώς να ξεκινήσετε. Στο μεταξύ αγοράστε κάποιο βιβλίο μελισσοκομίας και αρχίστε να διαβάζετε.



Το επόμενο βήμα είναι να επιδιώξετε να βρεθείτε με κάποιο καλό, σχετικά έμπειρο μελισσοκόμο να τον παρακολουθήσετε και να συμμετέχετε σε κάποιες από τις εργασίες που θα πραγματοποιεί με τα μελίσσια.

Εάν στα πρώτα αυτά  βήματα, σας δημιουργηθεί η περιέργεια για τον κόσμο των μελισσών, εάν επιθυμείτε να μάθετε ακόμα περισσότερο, εάν το πρώτο σας βιβλίο στην μελισσοκομία δεν είναι αρκετό και ψάχνετε για περισσότερες γνώσεις, εάν διαθέτετε αρκετό από το χρόνο σας σε αναζήτηση πληροφοριών για τις μέλισσες, εάν μιλάτε για τις μέλισσες αρκετά στους φίλους σας ώστε να σας λένε «κολλημένος με τις μέλισσες», εάν ονειρεύεστε τις μέλισσες, εάν δεν παραπονιέστε για τα τσιμπήματα  των μελισσών, εάν δεν έχετε αλλεργία, εάν η σύζυγος ή ο σύζυγος, διαμαρτύρεται γιατί νοιάζεστε περισσότερο για τις μέλισσες παρά γι’ αυτήν/ον,  τότε έχετε τη δυνατότητα να  γίνεται μελισσοκόμος.
Έχετε το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μεράκι και την χημεία με τη μέλισσα για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, δηλαδή να αγοράσετε μερικά μελίσσια και να ξεκινήσετε.

Εάν δεν υπάρχει αυτό το μεράκι και εάν απλά ξεκινάτε μελισσοκομία γιατί ακούσατε ότι τα μελίσσια φέρνουν εισόδημα, μην χάνετε τον καιρό σας και ασχοληθείτε με κάτι άλλο γιατί σίγουρα θα αποτύχετε. Εάν οι μέλισσες δεν σας γοητεύσουν η μελισσοκομία θα σας απογοητεύσει.



Αφού λοιπόν ξεπεράσετε το πρώτο αυτό πολύ σημαντικό στάδιο, προχωρήστε στο δεύτερο και  αγοράστε μελίσσια. Γραφτείτε στον σύλλογο της πόλης σας και συμμετέχετε ενεργά στη δραστηριότητά του. Ακούστε τους άλλους μελισσοκόμους και φιλτράρετε προσεκτικά το κάθε τι που ακούτε ή διαβάζετε. Μην αποδέχεστε αμέσως ότι ακούτε από τρίτους. Προσοχή ιδιαίτερα στα όσα γράφονται στα διάφορα ιστολόγια. Αναζητείστε την τεκμηριωμένη γνώση. Για όποιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσετε θα πρέπει να ανατρέξετε στα βιβλία και εάν δεν βρείτε  λύσεις  να επικοινωνήσετε  με τους ειδικούς του κλάδου.

Πηγη https://spaniamelissa.blogspot.com/



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال