Και εγένετο Μελισσοκόμος

Και εγένετο Μελισσοκόμος. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένας ακόμα επίδοξος μελισσοκόμος,μετά από 2-3 επισκέψεις σε φίλο μελισσοκόμο και έχοντας διαβάσει 1-2 βιβλία και εφόσον πέρασα αρκετές ώρες ( πάρα πολλές) σε YouTube και Facebook (Μελισσοκομικά γκρούπ) αποφάσισα να αγοράσω τα πρώτα μελισσάκια μου.
Έψαξα σε αγγελίες και βρήκα και αγόρασα 3 παραφυάδες 5 πλαισίων η κάθε μία,πήγα σε 2-3 μελισσοκόμους που πουλούσαν παραφυάδες και ο τελευταίος ο Γιάννης μου φάνηκε ο ποιο σωστός,μου εξηγήσε ωραία μου είπε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και αυτός και ότι δεν ήθελε να κοροϊδέψει ούτε ότι έκανε εμπορίο πουλώντας παραφυάδες απλά έκανε λίγες παραπάνω καί ότι λόγο έλλειψης χρόνου έπρεπε να δώσει μερικές.Γενικα τον πίστεψα και τελικά αγόρασα από εκείνον,θα φανεί στο χειροκρότημα όπως λέει μια παροιμία αν έκανα καλά.
Ήρθε και φίλος μελισσοκόμος τα έλεγξε και μου είπε ότι είναι καλά με καλές μάνες και χτίζουν καλά γόνο κεντρικά και γεμάτα μελίσσια.
Οπότε πλέον έχω το δικό μου μελισσοκόμιο. Χαρούμενος σαν μικρό παιδί που του δίνεις ένα παγωτό το καλοκαίρι, ελπίζω να κρατήσει πολύ καιρό αυτή η χαρά.
Σκοπός μου φέτος δεν είναι να πάρω μέλι για προσωπική χρήση ούτε να πουλήσω,είναι απλά να μάθω να χειρίζομαι σωστά και με αγάπη τα μελίσσια μου ώστε του χρόνου την άνοιξη να ξεκινήσω δυναμικά και να έχω την πρώτη χρονιά μου σαν ολοκληρωμένος μελισσοκόμος. Πηγαίνω σχεδόν 2 φορές την ημέρα και τα κοιτάζω κάθομαι εκεί με το καφέ μου και τα παρακολουθώ. Γενικά προσπαθώ να πάρω όση γνώση μπορώ και να μελετώ κάθε τους κίνηση. 
Αυτά προς το παρών σύντομα θα προσπαθήσω να ανεβάσω και κάποιο βίντεο από το μελισσοκόμιο μου ώστε να σας δείξω καλύτερα τα μελίσσια μου. Παραθέτω της πρώτες μου φωτογραφίες από τα μελίσσια μου.
Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال