10 πράγματα που κάθε νέος μελισσοκόμος πρέπει να γνωρίζει πριν ξεκινήσει


 

Εάν σκέφτεστε να γίνετε μελισσοκόμος, συγχαρητήρια! Πρόκειται να ξεκινήσετε ένα ταξίδι που είναι ταυτόχρονα ικανοποιητικό και προκλητικό. Άλλα προτού ξεκινήσετε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας στην μελισσοκομία . 

Κάντε την έρευνά σας

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας. Διαβάστε βιβλία και άρθρα, παρακολουθήστε βίντεο και παρακολουθήστε μαθήματα ή σεμινάρια για να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τη μελισσοκομία. Αυτό θα σας δώσει μια καλύτερη κατανόηση του τι περιλαμβάνει και θα σας βοηθήσει να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Αποκτήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Η μελισσοκομία απαιτεί κάποιο εξειδικευμένο εξοπλισμό, όπως κυψέλη, πλαίσια, καπνιστήρι , προστατευτικό εξοπλισμό και διάφορα αλλά εργαλεία . Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε.

Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Η επιλογή της σωστής τοποθεσίας για της κυψέλες σας είναι το Α και το Ω . Οι μέλισσες χρειάζονται πρόσβαση σε τροφή και νερό, καθώς και προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες.

Ξεκινήστε με λίγα πρώτα 

Όταν ξεκινάτε, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με 1-2 κυψέλες ώστε να βεβαιωθείτε ότι σας αρέσει αυτό που κάνετε χωρίς να κάνετε πολλά έξοδα . 

Να είστε προετοιμασμένοι για τσιμπήματα

Η μελισσοκομία περιλαμβάνει εργασία με μέλισσες και τα τσιμπήματα αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της διαδικασίας. Βεβαιωθείτε ότι είστε προετοιμασμένοι για αυτό φορώντας προστατευτικό εξοπλισμό και σίγουρά κάλο θα ήταν να κάνετε ένα τεστ για τυχόν αλλεργίες .

Επιθεωρείτε τακτικά της κυψέλες σας 

Η τακτική παρακολούθηση της κυψέλης σας είναι σημαντική για τη διασφάλιση της υγείας της αποικίας σας. Προσέξτε για σημάδια ασθένειας ή παρασίτων και λάβετε μέτρα εάν είναι απαραίτητο.

Παρέχετε τροφή και νερό

Οι μέλισσες χρειάζονται πρόσβαση σε τροφή και νερό για να ευδοκιμήσουν.

Μείνετε ενημερωμένοι για νέες πρακτικές και τεχνικές 

Η μελισσοκομία είναι ένας συνεχώς εξελισσόμενος τομέας και νέες βέλτιστες πρακτικές αναπτύσσονται συνεχώς. Οπότε απλά παρακολουθείτε το site μας και ότι νέο βγαίνει θα το μαθαίνετε πρώτα εδώ . www.e-melissokomos.gr

Γραφτείτε σε να μελισσοκομικό σύλλογο

Η συμμετοχή σε μελισσοκομικό σύλλογο μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε αλλά άτομα με τα ιδιά ενδιαφέροντα . Η απλά μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook και ξεκινήστε συζήτηση με κάποιον από τα 9 χιλιάδες μέλη της σελίδας μας . www.facebook.com

Απολαύστε το 

Τέλος, να θυμάστε ότι η μελισσοκομία πρέπει να είναι ευχάριστη. Ενώ μπορεί να είναι προκλητικό μερικές φορές, είναι επίσης απίστευτα ανταποδοτικό. Αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε τη διαδικασία και εκτιμήστε τα καταπληκτικά πλάσματα με τα οποία εργάζεστε.



Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال