Βασιλοτροφία: Πως επιλέγουμε την κατάλληλη προνύμφη για την βασιλοτρφία . Το σημαντικότερο στην βασιλοτρφία


 

Η επιλογή της κατάλληλης ηλικίας προνύμφης είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για να δημιουργήσουμε ποιοτικές βασίλισσές .Στη βασιλοτροφία πρέπει να γνωρίζουμε ποιο σκουληκάκι θα διαλέξουμε, και πρέπει να είναι όσο το δυνατό μικρότερο από 24 ώρες . 

Πιο συγκεκριμένα πρέπει ίσα που να φαίνεται με το μάτι. Πολλοί μελισσοκόμοι που κάνουν ερασιτεχνικά βασιλοτροφία, και δεν βλέπουν καλά, επιλέγουν μεγαλύτερα σκουληκάκια που πιάνονται καλύτερα με το βελονάκι. Αυτό είναι λάθος όμως. Πρέπει να διαλέγουμε το μικρότερο, που έχει μόλις λίγες ώρες που γεννήθηκε!

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει όταν ο μελισσοκόμος διαλέγει προνύμφη μιας ημέρας η βασίλισσα που βγαίνει είναι πολύ καλής ποιότητας, το αναπαραγωγικό της σύστημα αναπτύσσεται σωστά, και η σπερματοθήκη της χωράει μέγιστο αριθμό σπερματοζωαρίων. Τώρα αν επιλέξουμε προνύμφη δεύτερης ημέρας, δηλαδή μεγαλύτερο σκουληκάκι η ποιότητας της πέφτει, και οι δυνατότητες τις για ανάπτυξη λιγοστεύουν. 

Παρακάτω ετοίμασα μερικές εικόνες για να δείτε και μόνοι σας ποια είναι η κατάλληλη ηλικία , και να επιλέξετε σωστά την επόμενη φορά που θα κάνετε βασιλοτροφία .

Εικόνα 1 . 

Α κατάλληλη προνύμφη για βασιλοτροφία  

Β Μεγάλη προνύμφη πάνω από 24 ώρες  

Γ Αυγό που μόλις γέννησε η βασίλισσα 





Εικόνα 2  Ποια προνύμφη επιλέγουμε και πως φαίνεται μέσα στα κελιά

Νεότερη Παλαιότερη
1231

نموذج الاتصال